Skip to content Skip to footer

Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης (Νέο κτίριο Μ2)

ΗμερομηνίαΦεβρουάριος, 2020Share

Το νέο μέγαρο μουσικής διαθέτει σύστημα κεντρικού ελέγχου φωτισμού και ηλεκτρικών ρολών/κουρτινών με τεχνολογία ΚΝΧ. Συμπεριλαμβάνει όλο τον κοινόχρηστο και εξωτερικό φωτισμό.

Οι κοινόχρηστοι και οι εξωτερικοί χώροι του κτιρίου διασυνδέονται με ένα δίκτυο πληροφοριών bus, δίνοντας τη δυνατότητα ελέγχου ολόκληρου του κτιρίου από ένα κεντρικό σημείο. Πάνω από 500 σημεία ελέγχονται, απαρτίζοντας το αυτοματοποιημένο κτίριο, με τα σενάρια φωτισμού να διαμορφώνουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα κάθε χώρου με το πάτημα ενός πλήκτρου, την εντολή ενός χρονοπρογραμμάτος ή μέσω αισθητηρίων που μεταδίδουν πληροφορίες για την φωτεινότητα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ένας σταθερός και ομοιόμορφος φωτισμός βάση των οδηγιών του αρχιτέκτονα, τις ανάγκες του κάθε χώρου και τις εξωτερικές συνθήκες.

Έτσι, επιτυγχάνεται το βέλτιστο εσωτερικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα μόνο σε συγκεκριμένα άτομα του προσωπικού να παρεμβαίνουν στον φωτισμό, αποκλείοντας την ανεπιθύμητη παρέμβαση μη εξουσιοδοτημένων παρεμβολών.

Το κτίριο ελέγχεται από μία κεντρική οθόνη αφής, δίνοντας τη δυνατότητα κεντρικού ελέγχου όλου του κτιρίου, αλλά και των επιμέρους χώρων ξεχωριστά, είτε με πλήρως αυτοματοποιημένα σενάρια, είτε με κατά βούληση λειτουργία.

Με τον ολοκληρωμένο έλεγχο του κτιρίου επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και διευκολύνεται ο έλεγχος και η σωστή λειτουργία όλων των συστημάτων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο